Ons aanbod van voorlichtingsactiviteiten

materiaal 450 tekst

project 450 tekst

literatuur 450 tekst

De geschiedenis van de meest broeierige regio in de wereld. Het westen heeft door de eeuwen heen in ‘vier golven’ het Midden-Oosten beïnvloed: tijdens de Kruistochten, de verdeling door Engelsen en Fransen na de overwinnen op de Turken in de Tweede Wereldoorlog, de oprichting van de staat Israël, en de geallieerde inval in Irak. Aan de hand van een aantal fragmenten uit speelfilms en documentaires, zoals Lawrence of Arabia, Turtles can fly, Des Hommes et des Dieux en Control Room, wordt de geschiedenis van het moderne Midden-Oosten nader toegelicht.

Deel dit artikel op

Volg ons op

Een aantal keren per jaar versturen wij een nieuwsbrief, met ons laatste nieuws. Heeft u hiervoor belangstelling, meld u dan hieronder aan.
captcha 

Mission statement
Wij geloven in de kracht van een samenleving waarin mensen van alle culturen en religies in vrede en harmonie met elkaar samenleven en doen een beroep op iedereen om zich hiervoor in te zetten.
Wij leggen contacten op plaatselijk niveau en ontwikkelen maatschappelijke projecten. Dat verbindt mensen en leert hen op te komen voor elkaar.