Bruggen bouwen tussen verschillende religies op plaatselijke niveau

5 items tagged "Verbinden van mensen en opkomen voor elkaar"

 • Imam Nuri Akin over dialoog

  Zomer 2011 was er een etentje ten afscheid van de imams Nuri Akin (Delfzijl) en Zafer Ilias (Enschede). Op de vraag, hoe zij aankijken tegen interreligieuze dialoog, hield imam Nuri Akin de volgende inleiding, bestemd voor predikanten en anderen. Hij eindigde zijn verhaal met '7 stappen'.

 • Inventarisatie initiatieven Kerk en Moskee richting vluchtelingen

  Graag willen we vanuit het project 'Geloven in Samenleven' inventariseren, welke gezamenlijke initiatieven er zijn vanuit kerken, moskeeën en eventueel synagogen richting vluchtelingen. Zo kunnen we een aantal stimulerende voorbeelden op de website van GIS plaatsen.
 • Moeders ontmoeten elkaar in de multiculturele wijk Meijhorst in Nijmegen

  Samen met moeders, die hun kinderen daar op de brede school hebben, is in de multiculturele wijk Meijhorst in Nijmegen een vrouwengroep opgezet. Bij de start van de groep kozen de deelneemsters voor het thema 'zorg'.
 • Oasegroepen

  Deelnemers aan een Oasegroep worden uitgenodigd om elkaar ‘hun levensverhaal’ te vertellen. De vraag hoe je met verlies omgaat – van een dierbare, je land van herkomst, of van je werk – kan een thema kan zijn. Maar ook bijvoorbeeld de vraag ‘Wat betekent geloven voor mij vandaag’.
 • Stadsontmoeting Sterke Wortels in Amersfoort

  Op donderdag 8 maart 2018 organiseert het Amersfoorts Platform voor Levensbeschouwingen en Religies de jaarlijkse Stadsontmoeting. Rondom het twintigjarig bestaan gebeurt dat met als thema 'Sterke Wortels'. Een ontmoeting over de manier waarop onze 'wortels' ons voeden maar ons ook bepalen.

EasyTagCloud v2.8

Deel dit artikel op

Volg ons op

Een aantal keren per jaar versturen we een nieuwsbrief met informatie over onze projecten en activiteiten. Wil je die ontvangen dan kun je hieronder inschrijven.